Over Esther van Aalst

“Een overtreding van het mededingingsrecht kan een grote impact hebben: hoge boetes, ongeldige overeenkomsten, schadeclaims en reputatieschade. Maar het mededingingsrecht biedt óók mogelijkheden. Het is mijn doel om dit voor ondernemers inzichtelijk te maken en werkbare oplossingen te bieden.”

Ik ben Esther van Aalst, nu ruim 20 jaar advocaat mededingingsrecht. Nadat ik in 1998 als advocaat ben gestart heb ik eerst bij twee grote advocatenkantoren gewerkt. Tot 2019 was ik partner bij Kneppelhout Advocaten in Rotterdam. Daarna ben ik zelfstandig verder gegaan. De vrijheid en flexibiliteit die dit met zich meebrengt passen goed bij mij. Bovendien ben ik daardoor in staat om mijn klanten toegankelijke tarieven te bieden.

Ik sta bedrijven bij in het MKB, brancheorganisaties en internationale ondernemingen en hun Nederlandse dochters. Ook werk ik voor verschillende advocatenkantoren, consultants en accountantskantoren. Daarnaast ben ik als legal counsel beschikbaar, zowel op projectbasis als voor de opvang van de afwezigheid van compliance officers, bedrijfsjuristen of advocaten.

Door mijn ervaring ben ik in staat om zaken snel te analyseren en terug te brengen tot de kern. Zowel in mijn aanpak als in mijn communicatie zult u al snel de Rotterdamse stijl herkennen. Mijn aanpak is pragmatisch, gedreven en resultaatgericht, mijn communicatie direct en helder. Ik ben betrokken bij mijn klanten en vind het belangrijk mij te verdiepen in de branche of sector waarin u werkt. Op die manier kan ik echt met u meedenken en zo de beste service bieden.

Voor zaken met een internationale dimensie beschik ik over een uitgebreid internationaal netwerk van betrouwbare professionals met wie ik al vele jaren werk.

Lidmaatschappen

  • Vereniging van Mededingingsrecht
  • Vereniging voor Europees Recht
  • Vereniging Distributie, Franchise en Agentuur

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten sta ik geregistreerd als specialist Economisch Ordeningsrecht (Mededingingsrecht) en Distributie en Agentuur.

Trainingen

Ik geef compliance-trainingen aan brancheverenigingen, bedrijven, leidinggevenden en sales-afdelingen. Daarnaast train ik advocaten- en advieskantoren over diverse mededingingsrechtelijke onderwerpen, zoals concentratietoezicht. Dit kan online of op uw bedrijf of kantoor.
Tijdens deze trainingen betrek ik de deelnemers actief, onder meer door voorbeelden te gebruiken uit de eigen praktijk en door de training af te sluiten met het oplossen van cases.

Ja, ik wil hier meer over weten

Wat klanten zeggen

“Esther is analytisch sterk, meedenkend en oplossingsgericht. Ze is scherp in haar analyse.”

Lees gehele referentie

“Ik vond de samenwerking erg prettig verlopen. In gesprek is ze to the point, maar blijft ze altijd vriendelijk. Daarnaast is Esther duidelijk en goed.”

Lees gehele referentie

“Esther is alert en was continu hard voor me aan het werk. Ik ben enorm blij met haar!”

Lees gehele referentie

“Ik zie Esther als een expert in haar vakgebied. ”

Lees gehele referentie

“She advised us on cross-border merger control issues. She is a very practical lawyer with a sound understanding of our business interests and plenty of experience with transactions. ”

Lees gehele referentie

“Al onze zaken zijn succesvol opgelost”

Lees gehele referentie

“Esther is praktisch, makkelijk toegankelijk en deskundig.”

Lees gehele referentie

“Esther is toegankelijk, behulpzaam, bereid om mee te denken, pragmatisch en ambitieus.”

Lees gehele referentie

“Ik schakel Esther in om haar expertise. Daarnaast is ze erg betrokken en gedreven.”

Lees gehele referentie

“Consequent, standvastig en kordaat.”

Lees gehele referentie

“Esther is zeer kundig en werkt prettig en efficiënt.”

Lees gehele referentie

“Esther is a pragmatic business lawyer, result-oriented and resourceful.”

Lees gehele referentie

“Esther heeft ervoor gezorgd dat de boete die aan mij was opgelegd, aanzienlijk werd verlaagd.”

Lees gehele referentie